Hopp til innhold

Samarbeid med Technology Summit Kongsberg

Kongsberg er teknologibyen i Osloregionen. Her finnes noen av verdens fremste teknologibedrifter innen forsvar, subsea og space. Og internasjonale selskaper som Kongsberg Gruppen, TechnipFMC , Dresser-Rand, Kongsberg Automotive og GKN Aerospace Norway.

Kongsberg næringsforum ønsket samarbeid om konferansen Technology Summit Kongsberg, rundt strategi, kommunikasjon og publikumsutvikling. I 2019 bidro sekretatiatet i Osloregionen med sosiale medier-filmer og bistand til spredning av filmene.

I tillegg arrangerte vi et side-event som et vorspiel mellom hovedkonferansen og middagen. Side-eventets mål var å nå nye publikumsgrupper. Tema for konferansen i 2019, var Sharing and Innovation, så konseptet for side-eventet knyttet seg til det. For å få oppmerksomhet rundt side-eventet var det viktig med en klar vinkling og spisset tematikk. Tittelen var “Space Tech Vorspiel”, og Kongsberg Space and Surveillance ved Laura Sletbakk fortalte og delte rundt deres siste innovasjoner fra scenen.

De andre foredragsholderne var: Evelyn Honoré-Livermore fra NTNU, Kristine Løvflaten Koslung, prosjektleder for European Space Agency Business Incubation Centre Norway og Kjeller Innovation, og Rune Sandbakken fra Nowergian Space Agency.

Moderator var Jørn Haanæs, startup director fra Oslo Business Region.

Vorspielet ble avsluttet med visnsing av den nye kritikerroste filmen Apollo 11 (2019), i følge the Guardian: “An exceptional, vibrant restoration of never-before-seen footage results in one of the most astounding films about space ever made”

Side-eventet ønsket å vri inntrykket av Technology Summit noe, som en konferanse som er åpen og tilgjengelig og relevant for særlig startups og studenter.