Hopp til innhold

Fushion Oslo – design, kunst og kulturfestival i Oslo

Fushion Oslo ble første gang arrangert i 2019 og ble arrangert på nytt i september 2020. Det en arena for kunst, kultur og mote og samspillet mellom disse kunstformene. Publikum ble invitert til å oppleve fusjonen av design og kunst, som gjennom kuraterte utstillinger og et debattprogram tar for seg aktuelle samfunnsspørsmål, og hadde et stort program som man kunne delta på.

Mesteparten av programmet kunne oppleves utendørs flere steder i Bjørvika og arrangeres av Fushion nettverket, Oslo Runway, Collective og Tableau. Mote og kulturfestivalen ble omtalt som innovativ og nytenkende av internasjonal presse i fjor, og skulle ikke bare fremme norsk design, men også kunstnere, kreatører og mindre kommersielle designere og tekstilkunstnere.

Årets tema for Fushion Oslo er “From Thought to Action”, og de ønsker å “oppfordre til refleksjon og aksjon ved å belyse samtaler som rører seg i samtiden gjennom uttrykksformene design, kunst og kultur”.

Mye av programmet blir også vist frem på Instagram og på Facebook for å kunne spres mer internasjonalt og organisk. Osloregionen har i flere år støttet Oslo Runway og Fushion Oslo med støtte til internasjonal presse.