Hopp til innhold

Fredrikstad er årets mest attraktive by

Fredrikstad vinner Statens pris for attraktiv by for 2017. Juryen trekker frem byens satsing på gratis ferge og handel i sentrum som to viktige momenter for valget av vinner.

Fredrikstad har jobbet målbevisst over lenger tid for å styrke sentrum. Jeg er imponert over hva kommunen og næringsdrivende har fått til sammen for å skape levende sentrum og gode byområder, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding den 31. mai.

Juryen har i år hatt tre sterke kandidater til Statens pris for attraktiv by. I skarp konkurranse med Egersund og Arendal, falt juryen ned på Fredrikstad som vinner. Juryen består av Erling Dokk Holm, Peter Butenschøn, Heidi Ramsvik, Ulrika Staugaard, Elisabeth Sjo Jespersen og Michael Fuller-Gee.

Fredrikstad utmerker seg på noen viktige områder som juryen mener andre byer og tettsteder kan la seg inspirere av. Det ene er at satsingen på gratis ferge som binder bydelene Gamlebyen i øst, sentrum i midten og Kråkerøy i sør sammen på en naturlig og inkluderende måte. Det andre er byens offensive satsning på sentrum som har gitt resultater. Det tredje er måten kommunen, i samarbeid med andre aktører, tar i bruk forskning og ny kunnskap i sin måte å jobbe på, skriver juryen i sin begrunnelse.

(Foto: Fredrikstad Blad)