Hopp til innhold

Talenter gir konkurransekraft

Gjennom Talentattraksjonsprogrammet jobber Osloregionen for at næringslivet skal få styrket konkurransekraft med tilgang på nok av riktig kompetanse.

Talenter etterspørres

Mens Osloregionen får økende internasjonal anerkjennelse for sin høye levestandard, forventes den globale etterspørselen og konkurransen om dyktige talenter å vokse, ifølge OECD. Mer enn noen gang konkurrerer Osloregionen med andre destinasjoner om talenter, spesielt innen teknologi og helsevesen.

Nøkkelkompetanse styrker konkurransekraft

Med et mål om å styrke konkurransekraft til næringslivet og sikre tilgang til nøkkelkompetanse, arrangerte Osloregionen 4. mars i samarbeid med Network for Work et roundtable-møte med sentrale organisasjoner fra det internasjonale talent økosystemet. “Talent Attraction Management” (TAM) er en helhetlig, integrert tilnærming til å profilere regionen som et attraktivt sted for investorer, gründere, studenter og ansatte i kunnskapsintensive virksomheter.

Må ha en koordinert tilnærming

Vi diskuterte måter å effektivisere talent attraksjon, integrasjon og hvordan vi skal beholde talenter i regionen. Dette innebærer å samle informasjon og ressurser for å koble kandidater med relevante karrieremuligheter, samt styrke ansettelses-, ombord- og integrasjons praksis.

– Det er noen gode initiativer som imøtekommer behovene til internasjonalt talent i Osloregionen og en rekke organisasjoner som tilbyr verktøy, informasjon og tjenester til internasjonale talent. Det vi trenger nå, er en koordinert tilnærming for å maksimere effekten, sier Nikol Mard, leder for Network for Work, en nettverks- og karriere organisasjon for internasjonale befolkning i Oslo.

Deltakere i roundtable-møtet inkluderte ledere fra akademia, bedrifter og ideelle organisasjoner: UiO, OsloMet Inter-Nationals, DNB, XY01, Norway Health Tech, Oslo Expat Center, Diversify og Onboard Norway. Vi kartlegger for tiden økosystemet og planlegger å utvide deltakelsen i hele regionen.

Kontaktperson: Andrea Nylund