Hopp til innhold

50 ordførere signerte ordførererklæring 7. februar 2019

Den 7. februar ble Osloregionens ordførermøte på miljø og klima arrangert i Oslo rådhus. Anledningen er Oslos status som europeisk miljøhovedstad i 2019. 

50 ordførere fra Osloregionen har skrevet under på en erklæring om felles innsats for å bli Europas ledende hovedstadsregion på miljø og klima. Byrådsleder i Oslo og styreleder i Osloregionen holdt åpningstalen til møtet. Se her for bilder fra ordførermøtet.

          

Her kan du lese erklæringen.

Vi har også fått laget en flott illustrasjon av erklæringen, som skal stilles ut i Oslo rådhus.

Flere kommuner kan være med! Hadde du ikke anledning til å delta på signeringen den 7. februar, men ønsker å stille deg bak erklæringen? Ta kontakt med Eva i Osloregionens sekretariat, så ordner vi det!

Etter signeringsseremonien i Oslo rådhus, ble det faglige innholdet i erklæringen tatt videre i BEST2019 – Osloregionens utviklingskonferanse.

13 av ordførerne har også latt seg utfordre til å leve ut en egendefinert grønn endring i eget liv de neste 30 dagene. Som å la bilen stå eller spise mer vegetarisk. Hvordan takler de å ta med seg klimautfordringen hjem? Den som følger med, får se:  www.klimaordforerne.no