Hopp til innhold

Nå kommer «Osloregionens klimaskole»!

Onsdag 21. oktober er det duket for første arrangement i en serie klimaseminarer vi har valgt å kalle «Osloregionens klimaskole». Tema for det første, som blir gjennomført som et webinar, er Klimabudsjett som et verktøy for utslippsreduksjon i kommuner og fylkeskommuner.

 

Foregangskommunene Oslo og Hamar, som begge er med i ledelsen av et prosjekt for å lage en nasjonal veileder om klimabudsjett i kommunene, vil dele av sine erfaringer. Klima Østfold vil også dele sine erfaringer, etter bistått i utvikling av klimabudsjett i 6 kommuner i Østfold. Detaljert program kommer, men hold av datoen allerede nå!

Formålet med Klimaskolen er å bidra til konkrete klima- og miljøtiltak lokalt, med reduserte utslipp som resultat. I tillegg vil det være et viktig mål å heve kompetansen blant deltagerne gjennom informasjon og erfaringsdeling.

Møteserien er også en oppfølging av ordførererklæringen om klima og miljø i 2019,  hvor workshops i regi av Osloregionen er ett av de konkrete tiltakene. Covid-19-situasjonen gjør at sekretariatet foreløpig ser for seg at møteserien må foregå digitalt. «Klimaskolen» vil fortsette med flere arrangementer i 2020 og 2021, aktuelle tema videre er for eksempel sirkulærøkonomi og klimatilpasning.