Hopp til innhold

God jul til våre medlemmmer og samarbeidspartnere

Sekretariatet i Osloregionen legger bak seg et travelt år. I vår julehilsen forteller vi litt om hva året har inneholdt.

 

Julen nærmer seg, og vi i sekretariatet i Osloregionen ønsker å benytte anledningen til å sende en hilsen til alle våre medlemmer og samarbeidspartnere. Sekretariatet for Osloregionen legger bak seg et travelt og begivenhetsrikt år.

Nytt styre i Osloregionen

Etter valget i høst ble det mange nye styremedlemmer. På styremøte den 3. desember ble Raymond Johansen fra Oslo gjenvalgt som leder. Ny nestleder er Halvard Ingebritsen fra Viken fylkeskommune. Informasjon om alle styremedlemmene finner du her.

Miljø- og klimasatsing

2019 har vært miljøhovedstadsåret. Det ble innledet med ordførermøte der 55 ordførere signerte en ordførererklæring. Etterfulgt av en svært vellykket BEST-konferanse 2019 «Best på klimasamarbeid», hvor deltakerne fikk foredrag fra et topplag fra inn- og utland. Vår oppfølging av Miljøhovedstadsåret kom til en spennende avslutning i november. Til stor glede for ordførere og ungdommer, møttes 110 elever fra videregående skoler i hele regionen til finale i konkurransen om hvem som hadde den beste løsning for bærekraftige byer og samfunn. Gratulerer igjen til vinneren fra Fredrikstad.

Nasjonal Transportplan 2022-2033

Et hovedområde for Osloregionen er å gi innspill til arbeidet med Nasjonal Transportplan (NTP) 2022-2033. Den 25. november arrangerte Osloregionen NTP-konferanse i samarbeid med Østlandssamarbeidet, NHO Viken Oslo og LO Viken Oslo. NTP blir et sentralt arbeidsområde for oss framover. Osloregionen har i 2019 arbeidet med et eget prosjekt, for å løfte gods og logistikk på den politiske dagsordenen. Det var fullt hus da vi under Arendalsuka arrangerte et seminar om Gods og logistikk i Osloregionen.  BEST-konferansen 2020 18. mars blir også i sin helhet viet temaet.

Flere talenter til Osloregionen

Andrea Nylund startet hos oss i august, og arbeider med å styrke Osloregionens internasjonale profil og konkurransekraft. Osloregionen er i vekst, og målsetningen er at regionen i større grad skal tiltrekke seg kompetanse fra kunnskapsintensive næringer, studenter og investorer. Som et kunnskapsgrunnlag for dette arbeidet utarbeidet vi i 2019 en forskningsrapport om vertskapsattraktivitet for talenter i Osloregionen.

Sjekk ut filmen som har nådd over 5000 avspillinger! Filmen forteller om hvordan det er å være utenlandsk student i Osloregionen.

Oslo Talent Hub ble etablert i november, sammen med et internasjonalt studentambassadør program. På Facebook kan arbeidsgivere, klynger, universiteter og andre organisasjoner poste stillinger, og på den måten gjøre seg kjent med kandidater i Norge og utlandet.

Profilering

Gjennom ulike kampanjer og prosjekter har vi jobbet med å profilere Osloregionen internasjonalt.

Kampanjen #ShareOslo ble lansert med en serie på seks filmer, hvor personligheter/ helter fra Osloregionen forteller om Osloregionens verdier. Filmene skal formidle våre verdier og muligheter til et internasjonalt publikum. Se alle filmene her.

Årets Future Library-seremoni skapte massiv oppmerksomhet og presseoppslag om Oslo i utlandet.

Presse- og TV-team fra Sør-Korea, Tyskland og USA var med til den lille Future Library-skogen i Nordmarka. Osloregionen bidro med prosjektrådgivning og støtte til streaming, kameraproduksjon og internasjonal presse. Samarbeidspartnere er Oslo Business Region og Visit Oslo. Future Libary-stiftelsen leder prosjektet.

Norge var vertsland på Bokmessen i Frankfurt i 2019. Frankfurt-messen er verdens største bokmesse med 7300 utstillere fra 102 land, 10.000 journalister og 286.500 besøkende. Vi ville sørge for at det var med nok og riktig innhold fra Osloregionen. Derfor hjalp vi med å finansiere Deichmans og Future Librarys deltakelse og tilstedeværelse. I tillegg laget vi en film som ble vist på messen og delt gjennom sosiale medier. Future Library lagde avslutningseventet som ble det mest besøkte eventet på messen.

Oslo er vertskap for Nordic Place Branding Conference.

Konferansen som går av stabelen 2. april, handler om hvordan skape positive endringer og økonomisk vekst, hvordan skape trivsel blant innbyggere og tiltrekke talenter. Hva som skal til for å skape attraktive steder for å bo, drive næring eller besøke. Det blir eksempler fra store, mellomstore og små byer i Norden, strategier på nasjonalt nivå og best practice-eksempler fra andre land. Vi opplever allerede stor interesse for arrangementet og påmeldingene strømmer på. Husk å reservere din plass nå.

Ja, 2019 har bydd på mye aktivitet innenfor Osloregionens interesseområder. Som en medlemsdrevet organisasjon er vi glad for at så mange av medlemmene bruker tid i styret, koordineringsgruppen og i faggruppene våre. Takk for at dere er med på å gjøre oss enda bedre!  Osloregionen har mange gode samarbeidspartnere. Vi ser fram til videre og fruktbart samarbeide med dere i 2020. Sekretariatet håper at det kommende året blir minst like travelt som det forrige. Men først skal vi feire julen.

Med ønsker om en riktig god jul og et spennende nytt år til alle!