Hopp til innhold

Bærekraftsmarsj – Ås

Ås kommune, Vitenparken og NMBU inviterer til nattevandring for bærekraftsmålene. Arrangementet er gratis for barn og voksne i alle aldre. Sammen skal vi gå gjennom lærerike poster for å lære mer om FNs bærekraftsmål!

Familievennlig arrangement

11. oktober, 18:00

Ås rådhus

gratis

Arrangementet vil ha fokus på FNs bærekraftsmål og forskning på NMBU som bidrar til å nå målene. Arrangementet er en del av uka med verdensdagen for psykisk helse som i år har temaet «Gi tid».
Arrangementet starter med appeller klokken 1800 ved Ås rådhus. Vandringen går videre med hode- eller lommelykt til NMBU og Vitenparken hvor det blir utstillinger og aktiviteter i flere av NMBUs bygg. Verdens vakreste nattevandring er et gratis og alkoholfritt arrangement. Vi anbefaler at du har med deg:

• Hodelykt/lommelykt
• Varme og vanntette klær

Detaljert program, se arrangementet på Facebook.

Hvorfor nattevandring på Ås? FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Bare halvparten av Norges befolkning har hørt om bærekraftsmålene.
Nattevandring for bærekraftsmålene er et gratis turarrangement der deltakerne går sammen i mørket for å rette søkelyset mot FNs bærekraftsmål og utfordringene verden står overfor.

Med hodelyktene på sender vi et sterkt signal til omverdenen. Både i form av en spektakulær lyslenke som snor seg oppover veien, og fordi vi må lyse opp veien for hverandre. Uten samarbeid vil ikke komme frem, og uten samarbeid vil vi heller ikke nå målene.
På veien kan deltakerne lære ulike bærekraftsmålene med underholdning og aktiviteter.