Hopp til innhold

Den første Talent Smash!

Talent Smash ble arrangert før første gang 13.-16. november 2023 med åtte arrangement på Epicenter i Oslo.

 

Osloregionen ble med som partner i konseptet Talent Smash av Epicenter Oslo, med temaet tilgang til kompetanse og internasjonal rekruttering, sammen med Oslo kommune og Oslo Business Region. Epicenter, et innovasjonshus for bedrifter ser stor behov hos sine medlemmer for tilgang til kompetanse og ønsket å samarbeide om en uke med arrangementer.

Foto: Ole Onstad

Totalt 8 arrangementer ble gjennomført, hvorav fire arrangementer var seminarer og masterclasser om rekruttering fra utlandet, det var to after works for internasjonale selv, og det ble gjennomført en high table lunch og et Ideathon i samarbeid med Ungt Entreprenørskap for ungdomskoler i Lillestrøm og Aurskog-Høland.

Hvorfor stedet er viktig i rekruttering

Osloregionen tok ansvaret med å gjennomføre «Masterclass: How to use the Oslo Brand as a Competitive Edge in Recruitment«, hvor Mari Strømsvåg holdt et innlegg om verdien av å bruke Oslos merkevare og merkevarestrategi i rekruttering. Fra undersøkelser vet vi at 49 prosent av internasjonale som bor og jobber i Norge, mener at det viktigste grunnen for å flytte utenlands for jobb – var byen/landet, mens 43 prosent mente det var jobben/karrieren. Da mener Osloregionen at bedrifter må bli flinkere til å markedsføre stedet, livsstilen og livskvaliteten man kan få ved å bo i vår regionen – i tillegg til selve jobben.

Foto: Ole Onstad

Ana Reynolds Murillo, Lejla Hodzic og Kadir Fazlioglu fra employer branding og rekruttering ved Yara snakket om hvordan de jobbet aktivt med å selge stedet og bedriften, og vi hadde med oss Victor Jacobsen fra Amby, Katrine Mital Helseth fra Neonomics og Audrey Camp i et panel hvor vi snakker om ulike bedrifters erfaring med å rekruttere fra utlandet og argumenter man bør bruke. 

Velkommen til Oslo og Norge

På tirsdag og torsdag ble det gjennomført to Afterwork hvor internasjonale som allerede bor i vår region kunne delta. En av de tingene som internasjonale sier om å bo i Norge er at det er få steder man kan bygge sosiale nettverk, og det ønsket vi å gjøre noe med.

På tirsdagen var fokuset å ønske internasjonale som jobber i start-up, scale-up og i hovedsak tech velkommen, og Oslos nye byråd for Kultur og Næring, Anita Leirvik North, ønsket velkommen til Oslo og regionen og oppmuntret de til å bli så lenge som mulig. Vi hadde også invitert Lorelou Desjardins fra bloggen «A Frog in the Fjord» som holdt et innlegg «How to survive Norway», som gjorde at folk både lo og nikket anerkjennende.

Foto: Ole Onstad

Torsdag var det åpen invitasjon til å delta på afterwork, og nærmere 100 internasjonale som bor og jobber i hele regionen deltok på arrangementet. Gabriella Mikiewicz fra Unlock Norway var kveldens host, og snakket om hvordan hun har jobbet med å bygge både sosialt og professjonelt nettverk. Nordmenn er kjent for å være vanskelig å komme innpå, og hun gav gode råd og tips til andre internasjonale om å bygge «sin gjeng». I tillegg hadde vi invitert ulike foreninger, organisasjoner og lag til å delta hvor de kunne rekruttere internasjonale til deres aktiviteter og frivillig arbeid.

Takk til alle som deltok og bidra med spredning av informasjon og invitasjoner, vi setter utrolig stor pris på samarbeidet om å gjøre regionen vår enda mer attraktivt for internasjonale arbeidstakere.