Hopp til innhold

Bred profilering av Osloregionen under Oslo Urban Week

Syv av Osloregionens medlemskommuner fra Stange i nord til Horten i sør fikk profilert seg og sine utviklingsmuligheter på vårt arrangement “Date en kommune” under Oslo Urban Week 8. september. Gjennom korte pitcher, etterfulgt av dialog med eiendomsutviklere og utbyggere, ble det knyttet gode kontakter som forhåpentligvis fører til fremtidig samarbeid. Les presentasjonene og se bilder under! Opptak av arrangementet ligger ute her

 

De syv kommunene hadde ulike vinklinger i sine presentasjoner. Ordfører Hanne Opdan i Nordre Follo var først ut med å fortelle om sin kommune som  “Nær og nyskapende, med ambisjon om å utvikle kompakte byer og tettsteder med høye miljøambisjoner og nye sosiale boformer” . Enhetsleder for eiendomsutvikling i Ringerike kommune, Knut Kjennerud, fortalte om at Hønefoss er med i Europan16 – 45 arkitektteam fra hele Europa som designer en ny bydel. Prosjektleder for “Fornebu 2027, Anne Kristine Feltman fra Bærum kommune presenterte Fornebu som “Fremtidens nullutslippsområde».

   

Lillestrøm kommune ved sjefsarkitekt Lena Hammer  i Lillestrøm kommune la vekt på kommunen som “Kortreist, urban og bærekraftig», mens politisk leder i Stange kommunes planutvalg, Helmik Slora Kristiansen beskrev Stange som “Store sentralt beliggende områder med nærhet til dobbeltspors jernbane og til en stor arbeidsregion.». Sist ut var rådgiver for by- og næringsutvikling Terje Pettersen i Moss kommune om «Moss – utvikling av en kompakt fjordby», og arealplanlegger Line Havstein fra Horten kommune som viste film om hvorfor “Horten ikke er helt A4”

 

   

   

 
Alle foto: Eva Næss Karlsen, Osloregionen